Túra a ködben

Túra a ködben

November 10-én Cholnoky Emléktúrán vettünk részt.

Reggel, nagy ködben, busszal indultunk a csatári elágazóhoz, ahonnan gyalogosan mentünk fel a kilátóhoz.

Túránkat Kozma Ildikó tanár néni vezette, aki a Babako Központ vezetője. Csoportokban dolgoztunk a feladatlapokon. Út közben a gyurgyalagos löszfalat, növénytársulásokat figyeltünk meg. Megálltunk a kőkeresztnél, a kápolnánál, ahol történelmi ismeretekkel gazdagodtunk. A kilátó lábánál lévő Cholnoky Emlékkőnél virágot helyeztünk el, iskolánk névadójának tiszteletére.

A kilátót is megmásztuk, melynek tetején egy-egy tájolóval ismerkedtünk. Sajnos a nagy köd miatt csak az orrunkig láttunk.

Nagy élmény volt, hogy Julcsi néni elhozta kiskutyáját, aki nagyon türelmesen viselt el bennünket, mi pedig lelkesen vezettük, játszottunk vele.

A túra végén emléklapot kapott osztályunk, s mindenki egy-egy térképpel ellátott túraútvonal ismertetőt Veszprém és környéke nevezetességeiről.

Élmény volt a ködben ez a nap.

Túra a ködben

Túra a ködben

Tökfesztivál

Tökfesztivál

Az őszi szünet előtti napokban Tökfesztivált szerveztünk az alsó tagozatban. Bárki elhozhatta otthon kifaragott tököcskéjét, melyet az aulában ki is állítottunk. Osztályunkból Kincső, Metti, Hanna, Lili, Lia, Zsófi, Rozi, Eszti és Dani készítettek  ijesztő figurákat. Köszönjük a „művészi” alkotásokat!  Örömmel nézegettük egymás munkáit.

Papírgyűjtés

 Iskolánkban október 2-án került sor az őszi hulladékgyűjtésre.Osztályunk 767 kg papírt gyűjtött.  Ezzel II. helyezettek lettünk az alsó tagozatban.Köszönjük azoknak a családoknak, akik részt vállaltak a feladatból, s segítették a csapatot.