SULIZSÁK PROGRAM Információk

SULIZSÁK PROGRAM

SULIZSÁK PROGRAM

Információk a gyűjtéshez (pdf)

 

Iskolánk először idén vesz részt a Sulizsák programban. Ez egy használtruhák gyűjtésére, majd újrahasznosítására kidolgozott, évek óta jól működő program, ami a gyerekek környezettudatossá neveléséhez is hozzájárul. Sikeres lebonyolítása esetén, a papírgyűjtéshez hasonlóan a használtruhagyűjtést is rendszeressé tehetjük, tanévenként egy-két alkalommal megszervezhetjük, amely Örökös Ökoiskola címünkhöz kapcsolódó programunkhoz is jól illeszkedik.

Célunk, hogy iskolánk tanulói és dolgozói minél több zsák, és ezáltal minél több kg újrahasznosítható textíliát gyűjtsön össze, mivel az összegyűjtött holmik után kilogrammonként 50,-Ft-ot kap iskolánk az alapítvány számlájára. A befolyt összeget iskolánk fejlesztésére, szépítésére fordítjuk, melyről tájékoztatjuk majd a szülői közösséget.

Amit elfogad a Sulizsák Kft.: női, férfi és gyermek ruhadarabok, összepárosított cipő, kézitáska, sapka, sál, kalap, fehérnemű, zokni, lepedő, függöny, törülköző

Amit nem fogad el: paplan, takaró, párna, szőnyeg, fürdőszoba szőnyeg, szakadt, lyukas, koszos és nedves ruhadarabok, munkaruházat, textildarabok, anyagok, nem kész ruhák.

A gyűjtőzsák borítóján is megtalálható a felsorolás.

A gyűjtés időtartama: 2021. január 18. - február 10.

A tanulók, a szórólaphoz mellékelt igénylőlapon vagy szóban, az osztályfőnöknél vagy Slavonics Annamária ÖKO koordinátornál (3.b) igényelhetnek gyűjtőzsákot. A szórólap tájékoztatást tartalmaz a szülők részére a program részleteiről. (A szülők a Krétán is kapnak üzenetet a programról, továbbá a honlapra is folyamatosan feltesszük a részleteket.)

A gyűjtőzsákot egy matricával együtt kapják a gyerekek. A matricát a szülőnek kell kitölteni, majd a rajta lévő utasításnak megfelelően a megpakolt zsákra ragasztani. (A matricák használatának háttere: a szülők neve/címe/aláírása azért szükséges, mert a leadott ruhák a szülők tulajdonát képezik, viszont az értük járó támogatás az iskolához kerül. Ezekkel az adatokkal és aláírással tudja a Kft. igazolni, hogy a szülők lemondtak az összegről az intézmény javára. Az adatokat bizalmasan kezelik és tárolásra kerülnek a számukra előírt határidőig. Olyan esetekben, ha a szülők nem járulnak hozzá az adataik megadásához, az iskola nevével és címével kell helyettesíteni azokat.)

A visszahozott zsákokat a portán kell leadni, február 10. 8,00 óráig, bármelyik hétköznap (igény esetén egy kijelölt szombat délelőtt is átvesszük a csomagokat).

Amennyiben elfogynak a sulizsákok, a ruhák saját zsákban is behozhatók, erre az esetre a Kft. kérése, hogy a zsákok 50-60 literesek legyenek maximum. Ehhez fénymásolt „matricát” biztosítunk, ennek igényét kérjük jelezzék.

A fel nem használt zsákokat a gyerekek lehetőség szerint hozzák vissza az iskolába és adják le a portán.

 

Köszönjük az együttműködést és sikeres gyűjtést kívánunk!