facebook logo

Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola

Sulizsák program

Sulizsák program a Cholnokyban

  1. január 23-tól a Sulizsák program keretében használtruha-gyűjtést szervezünk iskolánkban.

A Sulizsák program a textil újrahasznosítás lehetőségeinek megismertetésén keresztül támogatja a gyerekek környezettudatos nevelését. Cél, hogy a jövő generációjának ezek az apró szokások már természetesek legyenek és beépüljenek a hétköznapjaikba.

Tanulóink 2023. február 21. 16:00 óráig behozhatják az iskolába az otthon és környezetükben már nem használt, a program előírásainak megfelelő ruhákat, kiegészítőket, cipőket.  Az iskola a leadott súlynak megfelelő összeget megkapja, a szülők által teljesített támogatásként!

A befolyt összeget iskolánk fejlesztésére, szépítésére fordítjuk.

Információk a gyűjtéshez

 

Iskolánk már harmadszor vesz részt a Sulizsák programban. Ez egy használtruhák gyűjtésére, majd újrahasznosítására kidolgozott, évek óta jól működő program, ami a gyerekek környezettudatossá neveléséhez is hozzájárul, és örökös ökoiskola címünkhöz kapcsolódó feladatainkhoz is jól illeszkedik.

Célunk, hogy iskolánk tanulói és dolgozói minél több zsák, és ezáltal minél több kg újrahasznosítható textíliát gyűjtsenek össze, mivel az összegyűjtött holmik után kilogrammonként 50,-Ft-ot kap iskolánk az alapítvány számlájára. A befolyt összeget iskolánk fejlesztésére, szépítésére fordítjuk, melyről tájékoztatjuk majd a szülői közösséget.

Amit elfogad a Sulizsák Kft.: női, férfi és gyermek ruhadarabok, összepárosított cipő, kézitáska, sapka, sál, kalap, fehérnemű, zokni, lepedő, függöny, törülköző

Amit nem fogad el: paplan, takaró, párna, szőnyeg, fürdőszoba szőnyeg, szakadt, lyukas, koszos és nedves ruhadarabok, munkaruházat, textildarabok, anyagok, nem kész ruhák.

A gyűjtőzsák borítóján is megtalálható a felsorolás.

A gyűjtés időtartama: 2023. január 23. - február 21.

Gyűjtőzsákot iskolánk portáján kérhetnek, de saját zsákot is használhatnak. A Kft. kérése, hogy a zsákok 50-60 literesek legyenek maximum. A megtöltött zsákokat nem kell felmatricázni!

A megtöltött zsákokat a portán lehet leadni bármelyik hétköznap 7:00 – 17:00 óra között.

A fel nem használt zsákokat a gyerekek lehetőség szerint hozzák vissza az iskolába és adják le a portán.

Köszönjük az együttműködést és sikeres gyűjtést kívánunk!