Élelmiszeripari szakmai nap
- Megjelent: 2021. november 03. szerda, 13:08
Október 20-án néhány évfolyamtársammal együtt egy élelmiszeripari szakmai napon vettünk részt Pápán, a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikumban.
A program elején egy rövid videót néztünk meg az iskoláról, majd négy különböző állomáson vehettünk részt. Az első állomáson megmutatták a sajtkészítés és a cukortartalom mérés rejtelmeit és kipróbálhattuk a légmentes csomagolásra és a kupakolásra szolgáló eszközöket is. A második állomáson fűszereket, magvakat kellett megkülönböztetni és receptekkel kapcsolatos kérdőívet is kaptunk. A harmadik helyszínen, egy laborban, először két kísérletet majd két találmányt figyeltünk meg. Ott még arra is volt lehetőségünk, hogy egy mikroszkóp alatt méhlábat és méhszárnyat nézzünk meg. Az utolsó állomás középpontjában a pék-cukrász szakma állt, ahol megtekinthettük a kalács- és perecfonás mesterségét, készíthettünk ostyát és süteményt is kóstolhattunk. Nagyon jól éreztük magunkat, felejthetetlen élmény volt.