facebook logo

Márton-nap

November 11-én Márton napján ismét iskolaelőkészítő foglalkozásra vártuk az óvodásokat. Ezúttal Márton napjához kapcsolódó hagyományokat, népszokásokat elevenítettünk fel.  A programot a második osztályosok indították Márton napi népi játékok és dalok bemutatójával, majd az óvodások lámpásokat készíthettek, amit az időközben sötétbe borult iskola udvarán ki is próbálhattak.

A kis lámpások fényénél libát kerestek a gyerekek, majd az izgalmas keresgélés után, a megtalált libákat cukorkára cserélték. A program lámpás felvonulással ért véget. Az óvodásokból, iskolásokból, szülőkből, nevelőkből verbuválódott csapat az iskolát járta körbe.

Amíg az óvodásokat lefoglalták a tanító nénik, Zanathyné Lenkefi Éva megbízott intézményvezető iskolabemutató tájékoztatót tartott a szülőknek, melyen bemutatta a leendő első osztályok tanítóit, Eisenreichné Szabó Gabriellát és Pálfi Juditot.

Az esemény kötetlen jó hangulatához hozzájárult a lampionokkal, mécsesekkel feldíszített kellemes környezet, továbbá a finom zsíros kenyér és meleg tea, mellyel a jelenlévőket láttuk vendégül. 

Legközelebb december 15-én, az iskolai karácsonyi műsorral várjuk az óvodásokat Manó-tanya foglalkozásra. Addig is karácsonyi képeslap rajzoló versenyre hívtuk az ovisokat, melynek határideje december 12. Az eredményhirdetést december 15-én tartjuk. További információ a honlapon és a plakátokon található.