facebook logo

Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola

 Határtalanul
A Határtalanul program keretében 2024. május 6-május 11-ig felejthetetlen napokat töltöttünk Erdélyben. Programjaink között szerepelt a parajdi sóbánya, a Gyilkos-tó és a Békás-szoros felkeresése. Farkaslakán megtekintettük Tamási Áron szülőházát és megkoszorúztuk sírját. Kirándulást tettünk Csíksomlyóra, Gyimesbükkre, az 1000 éves határhoz. Helyi iskolásokkal is találkoztunk az Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceumban.

Idegenvezetőnk segítségével megismerkedtünk a csángó népviselettel, és tánclépéseket is tanultunk. Utunk legtávolabbi része a moldvai Magyarfalu volt, ahol lángossal és az ottani gyerekek hagyományőrző műsorával fogadtak bennünket a Magyarházban.

Utolsó este lovaskocsival elvittek bennünket egy Esztenába, ahol tábortűz mellett énekeltünk és szalonnát sütöttünk. Hazafelé útközben betértünk Kolozsvárra, ahol megnéztük Hunyadi Mátyás lovasszobrát és szülőházát.

Felejthetetlen emlék lesz számunkra az Erdélyben eltöltött egy hét, az ottani magyarok kedvessége, vendégszeretete, a sok finom étel, amivel naponta jól tartottak bennünket. Egy kb. 15 órás hazaút után örömmel öleltük meg szüleinket és meséltük el nekik élményeinket.

 Határtalanul  Határtalanul

 Határtalanul

 Határtalanul